Infinite Holistic mama
gravidyogalärarutbildning

En gravidyogalärarutbildning som går på djupet
En djupgående utbildning i fyra delar där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Startar 4-7 juli 2018
på Infinite Yoga Malmö med Ulrika Wedin, Johanna Lindberg & Jona Dahlqvist.

Foto: Isabell N Wedin
Foto: Isabell N Wedin

Det här är utbildningen för dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert och tryggt sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten, och under och efter förlossningen. Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.

Grundutbildning: 4-7 juli 2018
Steg 2: 5-7 oktober 2018
Steg 3: 25-27 januari 2019
Steg 4: 3-5 maj, 2019

​​​​​
Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du på ett säkert sätt anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.
Du som vill fördjupa dig har sedan möjlighet att bygga på med ytterligare tre tillfällen där du utvecklar dina klasser och lär dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan bygga upp sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Under utbildningen får du ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare. Du som går hela utbildningen får en djupgående och omfattande 13-dagarsutbildning till gravidyogalärare som omfattar 75 timmar lärarledd undervisning.
Vår utbildning är godkänd av Yoga Alliance vilket innebär att vi följer en internationell standard med riktlinjer för undervisningens innehåll och kvalitet. Vår utbildning kvalificerar dig som är RYT (Registered Yoga Teacher) med Yoga Alliane att bli RPYT och därmed erhålla den internationellt erkända titeln RPYT (Registered Prenatal Yoga Teacher).

Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är också välkommen att gå enstaka moduler.
Utbildningen vänder sig till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Steg 1 – Grundutbildning
• Yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar
• Så bygger du upp en klass
• Så skapar du ett tryggt rum

Steg 2 
• Känslohantering och psykiskt välmående under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga
• Utveckla dina klasser

Steg 3
• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande parkurs
• Rollen som doula
• Utveckla dina klasser

Steg 4
• Kroppen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Mamma-babyyoga
• Utveckla dina klasser
 

TID
Grundutbildning: 4-7 juli 2018, Steg 2: 5-7 oktober 2018, Steg 3: 25-27 januari 2019, Steg 4: 3-5 maj, 2019

PRIS
Grundutbildning 1: 7 000 kr, Steg 2-4: 4 000 kr per steg (du som går enstaka steg 2-4, betalar 4 500 kr per modul)
Early Bird-pris för dig som betalar hela utbildningen innan den 30 april, 2018: 17 500 kr
Du kan också välja att betala av utbildningen i tio månader (30 juni - 30 mars) för 1 900 kr per månad

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43

ANMÄLAN
ulrika@yogamis.se

OM LÄRARNA

Ulrika Wedin
Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av Yoga mitt i Skåne. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika undervisar även i gravidyoga på YogaJonas lärarutbildningar och håller föräldrautbildningar på MVC. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.

Johanna Lindberg
Johanna är diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga, och studiochef och delägare på Infinite Yoga Malmö. Yogan har varit med Johanna sedan 15 år tillbaka, och sedan 2010 undervisar hon klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne & själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stort fokus på känslohantering på Infinite Yoga. Johanna är doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt Förlossningsförberedande kurser.
Johanna brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

Jona Dahlquist
Jona är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av yoga och meditation. Hon har studerat klassisk hathayoga, kundaliniyoga, vinyasayoga, seasonal yoga, yinyoga, gravidyoga och gjort åtta studieresor till Indien. Jona är specialiserad i yogisk anatomi och i yoga för idrottsmän med fokus på mental styrketräning. Hon är författare till böckerna Yoga – när som helst var som helst (2009), Kundaliniyoga Liv (2012) och Yoga, meditation, inspiration (2016) och har arrangerat yogalärarutbildningar sedan 2009.