Kursbeskrivning
En mysig stund tillsammans med din bebis där du får lära dig hur du med hjälp av babymassage kan stärka ditt barn både emotionellt, fysiskt och motoriskt. Massagen blir också en stund i fin medveten närvaro tillsammans med ditt barn, som också är lugnande och avslappnade för er båda, och stärker kontakten mellan dig och barnet.

Fördelar med babymassage
Forskning har visat på många fördelar med babymassage. Hos både barnet och föräldern frisläpper massagen oxytocin, vårt lugn och ro- och må bra-hormon, som både gör oss på bättre humör och stärker vårt immunförsvar. Det hjälper också till att sänka stressnivåerna och kan hjälpa barnet att sova bättre. Massagen kan också vara till stor hjälp vid magknip i samband med förstoppning och gaser. Du som förälder får utveckla din förmåga att vara lyhörd och fokusera på och läsa ditt barns kroppsspråk och signaler, så att du sedan också lättare kan förstå och läsa av barnets signaler i andra situationer.

Kursinnehåll
Under kursens fem tillfällen får du både lära dig mer om babymassagens alla positiva effekter och tekniker för hur du kan massera barnet på olika delar av kroppen. Men babymassage är så mycket mer än tekniker och du blir också guidad till hur du kan låta massagen bli en avslappnande och meditativ stund i total närvaro där du och ditt barn tillsammans får uppleva trygghet, tillit, värme och kärlek.


 

TID
Måndagar 13:30-15:00, 975 kronor, 5 tillfällen, kursstart 18/11 med Carina Widell.

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen till här.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Carina Widell är pensionerad barnsjuksköterska med över 30 års erfarenhet av att arbeta med barn. Hon är utbildad i hawaiiansk massage och i babymassage i enlighet med Vimala Schneider McClures metod. Carina har hållit kurser i babymassage på BVC i sex år och har även arbetat med massage i skolan där hon hållit i grupper där skolbarn fått massera varandra.

”Massage är något jag alltid brunnit för och jag har gång på gång fått se vilken fantastisk effekt det har på både barn och föräldrar. Händerna är en förlängning av vårt hjärtchakra och i hud mot hudkontakten kan vi förmedla så mycket kärlek. Att få dela med mig av min kunskap och erfarenhet till nyblivna föräldrar känns fint och viktigt.”