GRAVIDYOGA
- Styrka och tillit i din graviditet


Varmt välkommen till din alldeles egen stund på yogamattan! 

Här har du möjlighet att stärka kroppen med hjälp av yogapositioner speciellt valda för din gravida kropp, och du kan även hämta mental styrka genom de redskap för känslohantering som yogan erbjuder. Vi bjuder även in tilllit till din fantastiska kropp, som just  nu skapar och bär på ett helt nytt litet liv. 

Det pågår så mycket aktivitet i din gravida kropp och många nya tankar och känslor dyker upp. Ingen dag, eller kanske ens stund, känns den andra lik under denna transformerande tid. Det här är en yogakurs för att hjälpa dig att landa i det som händer i din kropp och din själ och för en stund släppa taget om alla krav och förväntningar.

I gravidyogan övar du dig i att lyssna inåt på vad du just nu mest av allt behöver och att göra det som känns lätt och rätt för dig.

Kom som du är, och ge dig själv utrymme att känna vad du behöver just nu för att må bra i din graviditet.

Är det vila du behöver för stunden så är du välkommen att bädda in dig i sköna kuddar, bolster och filtar för att bara njuta av din egen vilostund tillsammans med ditt barn. Är det mer rörelse som din kropp längtar efter kommer gör du mjuka och inkännande positioner som passar den gravida kroppen. Är det ett lugnare sinne och en snällare inre röst du mest av allt behöver så kommer du att få ta del av yogiska verktyg för att känna en större tillit till den du är och din inre kraft.

Du kommer under kursens gång bli medveten om den intuitiva förmåga som du besitter och kommer att ha stor användning för under din graviditet, förlossning och som nybliven förälder. Med enkla och inkännande positioner och sköna energigivande meditationer tas du med in i yogans värld där du också har utrymme att skapa en trygghet i din graviditet.

Vare sig du har gjort yoga förut eller är helt ny är du varmt välkommen till denna kurs.

Innehåll
Varje klass inleds med intoning och meditation i syfte att landa i nuet och i kroppen. Därefter finns utrymme för delning av tankar och känslor kring graviditeten och ditt mående för dagen. Delningen är frivillig och lämnar plats för reflektion och vägledning. Att lyssna och utbyta erfarenheter med andra gravida kvinnor kan vara en stor gåva!
Klassen fortsätter klassen med mjuka, inkännande rörelser och sköna yogapositioner, andningsövningar, bäckenbottenträning, avslappning och meditation. 
Under kursen har vi stort fokus på yogans andning och meditationer som kan ha en närmast magisk effekt. Du kommer i kontakt med olika andningstekniker för att lugna kropp och själ. Meditation är en central del av yogan, precis som andningen. Enligt yogisk filosofi utövas yogapositioner för att förbereda kroppen inför meditation. Höjdpunkten i ett yogapass är meditationen och det kommer det vara även i denna kurs. Du kommer få pröva stilla meditationer, mantrasång, mudras (handpositioner) och visualiseringar för att minska oro, öka din energi och hitta gudinnan inom dig.
Under kursen gör vi även förlossningsförberedande yoga, som kan vara till stor nytta inför och under förlossningen. 

Mål

Målet är att du under kursen:
  • Känner en större tillit till dig själv.  
  • Har verktyg för att släppa spänningar i kropp och själ.  
  • Lär känna och mjukt stärka din kropp som förändras under din graviditet.  
  • Har kul!  
TID
Torsdagar 17:30-19:00, 1050 kronor, 5 tillfällen, kursstart 30/7 2020 med Bahareh Azari. Kursen går på plats i studion och online. 12 platser på plats, obegränsat med plats för dig som vill vara med online.

ANMÄLAN
Anmäl intresse via mail 

PRIS
1 050 kronor

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett kort. 

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge. 

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystemsom du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår. 

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal till 12 personer ( i vanliga fall har vi maxantal 22), för att kunna ha gott om plats mellan yogamattorna. För att på alla sätt bidra till att minska risken för virusspridning ber vi dig just nu att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila eller medverka vid kursen online. 
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online. Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

RISKGRUPP COVID19
Folkhälsomyndigheten rekommenderar gravida som har en riskfaktor som t. ex. högt blodtryck, diabetes och fetma som kan öka risken att bli allvarligt sjuk att vara extra försiktiga och undvika smittorisk. Vi gör allt för att skapa en säker miljö i yogastudion med städrutiner och ökat fysiskt avstånd mellan yogamattorna och erbjuder även dig som är i riskgrupp att istället medverka på kursen online. Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer för gravida här >>

OM KURSLEDAREN
Bahareh Azari har gått Infinite Yogas 1-åriga yogalärarutbildning, med fokus på känslohantering samt Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning.
Bahareh hittade yogan efter att ha levt med smärta i kroppen en lång tid utan att ha kunna få tillräckligt med hjälp från den traditionella vården. Genom yogan och dess verktyg förstod Bahareh att smärtan inte bara var fysisk utan även psykisk och kopplad till tankar och känslor. Med yogans hjälp fick hon verktyg att förstå och hantera både sin fysiska och sin psykiska smärta. Yogan har blivit till en viktig stund, i lugn och ro, där allting bara får vara som det är. 
Bahareh är från Norrköping men flyttade till Malmö 2015 med sin sambo och tillsammans har en 1-årig dotter. En liten tjej som var väldigt efterlängtad. Efter flera års ofrivillig barnlöshet och flera IVF-försök blev Bahareh gravid på naturlig väg. Vilket hon själv tror har mycket med yogan att göra.
"Yogan gav mig under denna tid en trygghet och en styrka att fortsätta lita på min kropp. Yogan är magisk och den är som min räddare i nöden, vilket redan har visat sig två gånger först med smärtan och sedan med graviditeten. "