Kursbeskrivning
Grattis! Du bär på en skatt! Enligt yogatraditionen ses den gravida kvinnan som en gudinna. Alla i hennes omgivning gör allt för att hon ska må bra. Mår mamman bra, mår också barnet i magen bra.

Den medvetna gravidyogan handlar om att ta hand om hela dig.
• Vad behöver du just nu?
• Vad skulle du välja om du valde för dig?
• Längtar du efter att välkomna och skapa kontakt med barnet i din mage redan under graviditeten?

Gravid på ditt sätt
Här har du möjlighet att släppa vardagen för en stund och tillåta dig att vara i allt som händer i kropp, sinne och själ. På den här kursen kan du tillåta dig att vara fullt gravid, med allt vad det innebär för DIG. Alla tankar och känslor är välkomna. Och alla dagsformer! Oavsett vad veckans klass handlar om kan du alltid komma hit och vila, om det är vad din kropp längtar efter. Ditt barn i magen finns med i allt vi gör och yogan är speciellt anpassad för att du ska kunna ha den med dig under alla skeden av din graviditet.  
Vi hämtar kunskap från yogans tusenåriga visdom, uppdaterad för att passa i din vardag idag. 

Vad innehåller en klass i Medveten Gravidyoga?
Klassen inleds med en delning kring tankar och känslor som dyker upp under din graviditet och där du befinner dig i livet just för stunden. Tillsammans skapar vi en trygg plats för alla att dela med sig av det vi önskar. Gravidyogan innehåller förutom yogafilosofi, andningsövningar och sköna, stärkande yogapositioner, även guidade meditationer och djupavslappning till tonerna av klangspel och med behagliga dofter av milda eteriska oljor i yogasalen.
Utöver detta delar läraren med sig av sina bästa boktips och sin rika kunskap om allt ifrån hur vi kan sova gott under graviditeten till hur vi kan vara och föda i vår fulla kraft.

INNEHÅLL
Yoga som stärker din fysiska kropp och hälsa
Yogaövningar för ökad kroppsmedvetenhet och självkännedom samt anpassade för alla stadier av din graviditet och utifrån dina förutsättningar. Vi gör övningar som stärker rygg, ben, armar och sköna uppmjukande och stretchande positioner för bland annat nacke, axlar, rygg, baksida ben och bröstkorg. Vi gör även övningar som stärker ditt mentala fokus.

Föda i din fulla kraft
Du lär dig enkla och kraftfulla redskap inför din förlossning, som hjälper dig att vara och föda i din fulla kraft. Yogans redskap i form av andning, avspänning, mentalt fokus och röstens kraft är som specialdesignade för att vara med dig genom din graviditet och inför och under din förlossning. 

Medveten närvaro i kropp, sinne och själ 
Vi övar oss på att landa i kroppen och möta alla känslor och tankar med ett tillåtande och öppet sinne, och bortom tankar och känslor hittar vi andra dimensioner av oss själva. En gravid kropp talar ofta med ett tydligt språk, och i Medveten gravidyoga övar vi upp förmågan att verkligen lyssna på den.

Redskap för känslohantering
Att bära på ett nytt litet liv innebär ofta många nya tankar och känslor, och en stor förändring i ditt liv. Under kursen går vi igenom en del av yogans och andra verktyg för känslohantering, som du kan ha nytta av på många plan i ditt liv. Du är varmt välkommen på denna kurs även tidigt i graviditeten, då alla förändringar som sker i dig kanske ännu inte märks på utsidan, men känns desto mer på insidan. 

Fördjupad kontakt med ditt barn 
Genom guidade meditationer, visualiseringsövningar, andningsövningar och yogapositioner (asanas) har du möjlighet att skapa och fördjupa kontakten med ditt barn under din graviditet. Vi använder tonerna av klangspel, sjungande skålar och våra egna röster för att skapa sköna vibrationer för att landa djupare i oss själva. Runt graviditetsvecka 17-20 hör ditt barn ljuden från världen utanför magen, och vi använder oss på olika vis av ljud för att fördjupa kontakten med barnet,  och för att skapa en lugn och harmonisk känsla för både dig och ditt barn att vila i. 

Självkärlek
Vi gör övningar som hjälper dig att lyssna på och ta hand om dig och ta emot det du behöver just nu. Graviditeten är för många en tid då mycket nytt händer i livet både praktiskt och känslomässigt, samtidigt som en stor del av din energi behövs till ditt barn. Här får du stanna upp och fylla på med energi och självkärlek. 

Djupavslappning
Du får under kursen också ta emot guidad avslappning där du låter kroppen vila som om den sov, medan sinnet är vaket, och du kan hamna i ett stadie av total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar. Här har du också möjlighet att sätta en kraftfull intention - en sankalpa - för dig på djupet. Om du har svårt att sova på nätterna, eller är trött trots att du sover mycket, så kan du gå in i djupavslappning för att hämta ny kraft och energi.

Vad är målet med kursen?
Genom den medvetna gravidyogan får du verktyg som hjälper dig att vara närvarande i allt som händer under din graviditet. Du har med dig yogans kraftfulla verktyg vidare inför och under din förlossning oavsett hur den sker (vaginalt eller kejsarsnitt) och i ditt fortsätta medvetna föräldraskap.

Efter avslutad kurs kan du tryggt fortsätta att praktisera medveten gravidyoga på egen hand, och anpassa ditt praktiserande efter dagsform och stadie i din graviditet. Du har även verktyg att möta utmanande situationer i ditt liv och möjlighet att sätta en sankalpa - en kristallklar och kraftfull riktning eller vision.

TID
Tisdagar 17:30-19:00, 8 tillfällen, kursstart 3 september 2019 med Ulrika Liard Wedin FULLBOKAD

Tisdagar 17:30-19:00, 8 tillfällen, kursstart 29 oktober 2019 med Ulrika Liard Wedin

PRIS
1 560 kronor

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen här.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du din gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under den period som din kurs pågår. Yogamatta finns på plats att låna.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge. 

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär du dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

OM KURSLEDAREN
Ulrika Liard Wedin 
är vikarierande studiochef på Infinite Yoga och huvudansvarig för Infinite Mama. Hon driver även yogastudion HoliBeYoga i Höör och undervisar förutom gravidyoga även mamma-babyyoga, paryoga,  kundaliniyoga och yoga med fokus på vila och återhämtning. Tillsammans med Infinite Mamas grundare Johanna Lindberg har hon  Infinite Holistic Mama gravidyogalärarutbildning.
Ulrika har undervisat yoga sedan 2013 och följer kundaliniyogans tradition, men undervisar intuitivt med fokus på närvaro och energiflöden. Hon ser livet och yogan som en ständig läro- och utvecklingsprocess och tycker om att göra yogan tillgänglig för många. För Ulrika är kärlekens väg – bhakti – grundläggande och både den egna praktiken och klasserna genomsyras av det öppna hjärtats energi. Hon bor i skogen utanför Höör med sina tre barn och sin kraft och inspiration hämtar hon från naturen och från ashramet Gobind Sadan i New Delhi.

Ulrika är även  doula, och håller individuella sessioner för gravida par med vägledning och yoga samt Redo att föda-kurser på Infinite Yoga Malmö.

"Gång på gång har jag fått uppleva kraften i yogans redskap inför, under och efter förlossningen. Hur de bidrar till att skapa trygghet, tillit och tillåtande. Och varje gång känner jag så stor tacksamhet över att jag får lov av dela med mig av allt detta."

- Kursen i Medveten Gravidyoga har varit till stor nytta för mig och gjorde att jag kände ett lugn inför min förlossning.
Deltagare våren 2019

- Jag uppskattade att kursen innehöll lugn och skön yoga, förlossningsförberedande yoga, guidad avslappning och andningsövningar, och yogalärarens insats att leda kursen var bra, hon är förmedlar lugn och trygghet. Jag känner att jag har fått verktyg som andnings- och avslappningsövningar som jag kan använda till och under förlossningensskedet. 
Deltagare Medveten Gravidyoga våren 2019

- Jag är jättenöjd med kursen i Medveten Gravidyoga. Som en stor varm kram varje vecka!
Deltagare Medveten gravidyoga hösten 2017

- Jag har fått tid att känna in min bäbis och vara närvarande med den. Det är till stor hjälp att få dela och höra hur andra har det i sina graviditeter. Jag känner mig trygg i min graviditet och rustad för förlossning. 
Deltagare Medveten gravidyoga hösten 2017

Läs mer om vad tidigare deltagare säger om kursen här >>.