MINDFUL MILK - WORKSHOP OM AMNING OCH MINDFULNESS 

Genom att öva mindfulness under graviditeten får du verktyg att hantera amningen på ett bra sätt. Mindfulness ökar lugn- och ro-hormonet oxytocin, som är ett amningshormon. Det i kombination med kunskap om amning gör att du får de bästa förutsättningar för en fungerande amning!

I den här workshopen får du grundläggande kunskap om amning och får öva på ett par verktyg som hjälper dig att landa in i och hantera första tiden med din bebis.

Inga förkunskaper behövs. Du kan vara förstagångsföderska eller omföderska och om du har erfarenhet av amning som inte blev som du önskade är detta en worskhop som passar dig! 

INNEHÅLL:
• Mindfulnessmeditation
• Grundläggande amningskunskap
• Enkla redskap att ha med dig inför och vid amning 
• Första hjälpen vid amningsstrul

Kom gärna tillsammans med din partner eller en annan person som kommer att vara ett nära stöd till dig under första tiden med ditt barn. 

Om amning
Att amma kan ses som något av det mest naturliga en mamma och bebis kan göra, men i de flesta fall är det inget som vi kan direkt utan något som vi behöver lära oss tillsammans. Amning är ett samspel som kräver träning och tålamod.
Stöd av omgivningen och tillit till sin egen förmåga är två viktiga bitar för att amningen ska fungera. De flesta mammor vill amma men när problem uppstår så får vi inte alltid all den hjälp och det stöd som vi behöver.
Att känna oro, tvivel och en inre stress är mycket vanligt, speciellt i början. Blir min bebis mätt? Har jag tillräckligt med mjölk? Varför vill hen inte äta? Stress och oro påverkar amningen negativt. Stresshormoner blockerar amningshormoner och det gör att brösten inte släpper ifrån sig mjölk, vilket kan leda till minskad mjölkproduktion och en negativ amningsupplevelse.
Genom att öva mindfulness under graviditeten får du verktyg att hantera amningen på ett bra sätt. Mindfulness ökar lugn- och ro-hormonet oxytocin som är ett amningshormon. Det i kombination med kunskap om amning gör att du får de bästa förutsättningar för en fungerande amning.

TID
Välj ett av följande tillfällen:
Torsdagen den 30 januari kl 19:15-20:45
Torsdagen den 27 januari kl 19:15-20:45
Torsdagen den 26 mars kl 19:15-20:45
Torsdagen den 30 april kl 19:15-20:45

PRIS
290 kronor

ANMÄLAN 
Anmäl dig till workshopen via mejl till info@infiniteyoga.se så skickar vi en faktura när det är bekräftat att det är tillräckligt många deltagare. Minst fem deltagare för att workshoppen ska bli av.

OM KURSLEDAREN
Maria Tholén driver Mindful Milk och är mindfulnessinstruktör och hjälpmamma/amningsrådgivare via Amningshjälpen.
Maria kände  med sitt första barn en inre stress över amningen och tvivel på om hon kunde amma. Kommentarer från omgivningen och en upplevd amningshets påverkade henne negativt och ökade stressen och den ökande stressen ledde till att hennes bebis inte gick upp tillräckligt i vikt.
Hon började därför fundera;  om stress påverkar amning så negativt borde vi fokusera på att lära oss hur vi hanterar stressen och inte bara lära oss hur bra och viktig amningen är. Att få höra att bröstmjölk är det bästa kan också stressa upp oss, alla vill vi ju bara vårt barn det bästa.
Maria gick under sin andra graviditet en mindfulnesskurs (MBSR) som gav henne verktygen hon behövde för att hantera oro och stress, vilket hjälpte henne att vara mer i nuet med sin bebis. Amningen blev en helt annan upplevelse och Maria och hennes bebis fick mysiga stunder tillsammans.
Med dessa erfarenheter valde Maria att starta mindful milk, för att minska amningshetsen och ge dig som blivande mamma de verktyg och det stöd som behövs för en fungerande amning och en bra start tillsammans med din bebis. 
"Jag vill inte öka amningshetsen och säga att amma är det enda rätta. Det jag vill är att du ska få hjälp och stöd till att göra det som känns bäst för dig och din bebis."

Sagt av tidigare kursdeltagare:

”Efter mindful milk-kursen hade jag ett helt annat lugn inför amningen, än vad jag hade inför mitt första barn. Tack Maria för inspiration och för du fick mig att tro på att även jag skulle fixa det!” 
Olivia, kursdeltagare
 
”Kursen och allt stöd har verkligen gjort skillnad och hjälpt mig och lillen att klara amningen trots en tuff start!” 
Simone, kursdeltagare
 
”Mindfulnessövningarna hjälpte mig att hantera min oro som jag kände under graviditeten.” 

Martina, kursdeltagare