Mindful milk:
amningsworkshop för nyblivna mammor

MINDFUL MILK - WORKSHOP OM AMNING OCH MINDFULNESS FÖR DIG SOM ÄR NYBLIVEN MAMMA 

Workshopen hålls vid detta tillfälle online, så du har möjlighet att vara med hemifrån ditt eget vardagsrum! Vi använder Zoom, och du får mer info vid anmälan.

Workshop för dig som nybliven mamma! 
Få hjälp med dina specifika frågor kring din amning. 
Fokus är att öka din tillit för att du ska få en amning på dina vilkor, med mindfulness som verktyg!  
Endast fyra deltagare för att ni ska få det bästa stödet. Ta gärna med dina egna frågor.
Ha med din bebis så ses vi via Zoom tisdag 21 april kl. 11-12.30 

I den här workshopen får du grundläggande kunskap om amning och får öva på ett par verktyg som hjälper dig att landa in i och hantera första tiden med din bebis.

Om amning
Att amma kan ses som något av det mest naturliga en mamma och bebis kan göra, men i de flesta fall är det inget som vi kan direkt utan något som vi behöver lära oss tillsammans. Amning är ett samspel som kräver träning och tålamod.
Stöd av omgivningen och tillit till sin egen förmåga är två viktiga bitar för att amningen ska fungera. De flesta mammor vill amma men när problem uppstår så får vi inte alltid all den hjälp och det stöd som vi behöver.
Att känna oro, tvivel och en inre stress är mycket vanligt, speciellt i början. Blir min bebis mätt? Har jag tillräckligt med mjölk? Varför vill hen inte äta? Stress och oro påverkar amningen negativt. Stresshormoner blockerar amningshormoner och det gör att brösten inte släpper ifrån sig mjölk, vilket kan leda till minskad mjölkproduktion och en negativ amningsupplevelse.
Genom att öva mindfulness under graviditeten får du verktyg att hantera amningen på ett bra sätt. Mindfulness ökar lugn- och ro-hormonet oxytocin som är ett amningshormon. Det i kombination med kunskap om amning gör att du får de bästa förutsättningar för en fungerande amning.

TID
Nya datum kommer, hör av dig vid intresse. Maila Johanna  >>
PRIS
250 kronor

ANMÄLAN 
Anmäl dig via mejl till johanna@infiniteyoga.se, vi återkommer med faktura. 

OM KURSLEDAREN
Maria Tholén driver Mindful Milk och är mindfulnessinstruktör och hjälpmamma/amningsrådgivare via Amningshjälpen.
Maria kände  med sitt första barn en inre stress över amningen och tvivel på om hon kunde amma. Kommentarer från omgivningen och en upplevd amningshets påverkade henne negativt och ökade stressen och den ökande stressen ledde till att hennes bebis inte gick upp tillräckligt i vikt.
Hon började därför fundera;  om stress påverkar amning så negativt borde vi fokusera på att lära oss hur vi hanterar stressen och inte bara lära oss hur bra och viktig amningen är. Att få höra att bröstmjölk är det bästa kan också stressa upp oss, alla vill vi ju bara vårt barn det bästa.
Maria gick under sin andra graviditet en mindfulnesskurs (MBSR) som gav henne verktygen hon behövde för att hantera oro och stress, vilket hjälpte henne att vara mer i nuet med sin bebis. Amningen blev en helt annan upplevelse och Maria och hennes bebis fick mysiga stunder tillsammans.
Med dessa erfarenheter valde Maria att starta mindful milk, för att minska amningshetsen och ge dig som blivande mamma de verktyg och det stöd som behövs för en fungerande amning och en bra start tillsammans med din bebis. 
"Jag vill inte öka amningshetsen och säga att amma är det enda rätta. Det jag vill är att du ska få hjälp och stöd till att göra det som känns bäst för dig och din bebis."

Sagt av tidigare kursdeltagare:

”Efter mindful milk-kursen hade jag ett helt annat lugn inför amningen, än vad jag hade inför mitt första barn. Tack Maria för inspiration och för du fick mig att tro på att även jag skulle fixa det!” 
Olivia, kursdeltagare
 
”Kursen och allt stöd har verkligen gjort skillnad och hjälpt mig och lillen att klara amningen trots en tuff start!” 
Simone, kursdeltagare
 
”Mindfulnessövningarna hjälpte mig att hantera min oro som jag kände under graviditeten.” 

Martina, kursdeltagare

”Kursen jag gick under min graviditet var helt ovärderlig både som förberedelse inför amningen, men också som en allmän förberedelse inför första tiden med barnet. Att min partner också hade fått ta del av kunskapen från kursen gjorde att han kunde stötta i amningen på ett bra sätt.”
Johanna, kursdeltagare våren 2019