Kursbeskrivning
Välkommen till en extra mjuk kurs i gravidyoga för dig som kanske närmar sig slutet av din graviditet eller bara önskar mer stillhet och avslappning. Att vara gravid är en speciell tid där vi förbereder oss inför ett nytt kapitel i våra liv. Att ta hand om sig själv under graviditeten är viktigt och värdefullt.

Många tankar och känslor kan väckas under den här tiden och att mötas i en grupp med andra som går igenom samma upplevelser är extra betydelsefullt. Att utöva gravidyoga är ett sätt att bli medveten om och lyhörd inför sina behov och att följa kroppens förändringar på ett naturligt sätt.

Kursens innehåll 
Vi landar varje tillfälle i en mjuk och skön liggande ställning där vårt andetag är i fokus. Därefter börjar vi försiktigt att röra på vår kropp med mjuka och inkännande rörelser för att skapa ett flöde och syresätta våra muskler. Efter en stunds rörelser låter vi åter kroppen vila och avlastar den med hjälp av mjuka kuddar och sköna filtar. Så att vi kan släppa taget om stress, spänningar i kroppen och bara få vila och låta allt ta sin tid. Vi kommer även att göra sköna andningsövningar och ligga ner och ta emot guidad avslappning.

Restorative yoga är yoga för återhämtning. Här bullar vi upp med kuddar, bolster och filtar och gör det så bekvämt på yogamattan, att vi vill stanna i positionen i en evighet! När vi stannar länge i en position ger vi kropp, sinne och själ möjlighet till att återhämtning på djupet. 

TID
Torsdagar 17:30-19:00, 1 560 kronor, 8 tillfällen, kursstart 17 otkober 2019 med Filippa Widell Basovic

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen här.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Filippa Widell Basovicär utbildad massageterapeut, stresspedagog med kognitiv inriktning och instruktör i Mindfulness, yogalärare utbildad i Infinite Holistic Mama Gravidyoga, Mediyoga, Yinyoga. Det var när Filippa för ett antal år sedan hamnade i en kris och tappade sig själv som hon hittade Mindfulness och meditation, ett förhållningssätt som hon nu använder och tränar sig på varje dag. Filippa bor i Malmö tillsammans med man och dotter, och är gravid med sitt andra barn.

” Yoga för mig under graviditeten är något magiskt, att ge mig själv tid och utrymme och att få vara i kontakt med min kropp och mitt lilla barn. För många blir gravidyoga en öppning in i yogans värld och många fortsätter att yoga efter förlossningen."