Mjuk gravidyoga – Vårda dig själv i din graviditet
Välkommen till en skön och mjuk kurs i gravidyoga som där vi bjuder in lugn och fokus. Att vara gravid är en speciell tid där vi förbereder oss inför ett nytt kapitel i våra liv. Att ta hand om sig själv under graviditeten är viktigt och värdefullt.

Många tankar och känslor kan väckas under den här tiden och att mötas i en grupp med andra som går igenom samma upplevelser är extra betydelsefullt. Att utöva gravidyoga är ett sätt att bli medveten om och lyhörd inför sina behov och att följa kroppens förändringar på ett naturligt sätt.

Kursens innehåll
Vi inleder varje klass med en stunds mjuk och skön landning där vårt andetag är i fokus. Därefter börjar vi försiktigt att röra på kroppen med mjuka och inkännande rörelser för att skapa ett flöde och syresätta våra muskler. Vi sträcker ut i rygg, skuldror, nacke och axlar – områden där vi lätt samlar på oss spänningar. Vi rör oss tillsammans med vårt andetag och får på så sätt möjlighet att bekanta oss med andetaget som ett kraftfullt redskap under förlossningen. Vi övar oss också i medveten närvaro – mindfulness – något du har glädje av under såväl graviditeten, som förlossningen och under första tiden med nyfödda barn, och egentligen i hela ditt liv!

Efter en stunds rörelser låter vi åter kroppen vila och avlastar den med hjälp av bolster, mjuka kuddar och sköna filtar. Så att vi kan släppa taget om stress och spänningar i kroppen, och bara få vila och låta allt ta sin tid. Vi kommer även att göra sköna andningsövningar och ta emot guidad avslappning.

I slutet av kursen väver vi in fler och fler förlossningsförberedande element som hjälper dig att känna dig så redo som möjligt inför den stora dagen då du ska möta ditt barn. 

TID
Torsdagar 17:30-19:00, 1 560 kronor, 8 tillfällen, kursstart 17 otkober 2019 med Filippa Widell Basovic

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen här.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Filippa Widell Basovicär utbildad massageterapeut, stresspedagog med kognitiv inriktning och instruktör i Mindfulness, yogalärare utbildad i Infinite Holistic Mama Gravidyoga, Mediyoga, Yinyoga. Det var när Filippa för ett antal år sedan hamnade i en kris och tappade sig själv som hon hittade Mindfulness och meditation, ett förhållningssätt som hon nu använder och tränar sig på varje dag. Filippa bor i Malmö tillsammans med man och dotter, och är gravid med sitt andra barn.

” Yoga för mig under graviditeten är något magiskt, att ge mig själv tid och utrymme och att få vara i kontakt med min kropp och mitt lilla barn. För många blir gravidyoga en öppning in i yogans värld och många fortsätter att yoga efter förlossningen."