SKÖN GRAVIDYOGA
Inkännande yoga för kropp och sinne

Varmt välkommen till din alldeles egna stund. Det pågår så mycket aktivitet i din kropp just nu och många nya tankar och känslor dyker upp. Ingen dag, eller kanske ens stund, känns den andra lik under denna transformerande tid.  Det här är en kurs för att hjälpa dig att hantera allting som händer i din kropp och din själ, och för en stund få släppa taget om alla krav och förväntningar.

Här får du öva dig i att lyssna inåt på vad du och din kropp mest av allt behöver, och göra det som känns lätt och rätt för dig. När du gör det så tar du även hand om ditt barn på bästa sätt.

Kom som du är och känn in vad du behöver just nu för att må bra i din graviditet.

Är det vila du behöver för stunden så är du välkommen att bädda in dig i sköna kuddar, bolster och filtar för att bara njuta av din egen vilostund tillsammans med ditt barn. Är det mer rörelse som din kropp längtar efter kommer du att få göra mjuka och inkännande positioner som passar den gravida kroppen. Är det ett lugnare sinne och en snällare inre röst du mest av allt behöver så kommer du att få ta del av yogiska verktyg för att känna en större tillit till din inre kraft och den du är.

Du kommer under kursens gång bli medveten om den intuitiva förmåga som du besitter och kommer att ha stor användning för under din graviditet, förlossning och som nybliven förälder. Med enkla och inkännande positioner och härliga meditationer kommer du tas med i yogans underbara värld för att skapa en trygghet i din graviditet.  
Vare sig du har gjort yoga förut eller är helt ny är du varmt välkommen till denna kurs.

Denna kurs hålls i vår Lilla yogasal så passar extra bra för dig som trivs bäst i en mindre grupp med max åtta deltagare.  

Innehåll
Varje klass inleds med en stunds intoning och meditation i syfte att landa i nuet och i kroppen. Därefter ges tid och utrymme för delning av tankar och känslor kring graviditeten och ditt mående för dagen. Delningen är frivillig och lämnar plats för reflektion och vägledning. Att lyssna och utbyta erfarenheter med andra gravida kvinnor kan vara en stor gåva! Efter delningen fortsätter klassen med mjuka, inkännande rörelser och sköna yogapositioner, andningsövningar, bäckenbottenträning, avslappning och meditation. 
Stort fokus under kursen kommer vara på yogans andning och meditationer som kan ha en närmast magisk effekt. Du kommer i kontakt med olika andningstekniker för att lugna kropp och själ. Meditation är en central del av yogan, precis som andningen. Enligt yogisk filosofi utövas yogapositioner för att förbereda kroppen inför meditation. Höjdpunkten i ett yogapass är meditationen och det kommer det vara även i denna kurs. Du kommer få pröva stilla meditationer, mantrasång, mudras (handpositioner) och visualiseringar för att minska oron, öka din energi och hitta gudinnan inom dig.

Mål

Målet är att du under kursen:
  • Känner en större tillit till dig själv.  
  • Har verktyg för att släppa spänningar i kropp och själ.  
  • Lär känna din kropp som förändras under din graviditet.  
  • Har kul!  
TID
Onsdagar 17:30-19:00, 1 560 kronor, 8 tillfällen, kursstart 29 januari 2020 med Bahareh Azari.

ANMÄLAN
Boka din plats här.

PRIS
1 560 kronor

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort. 

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår. Yogasalen är redo för dig när du kommer, uppdukad med yogamatta, mjuk filt och sköna bolster att låna. Omklädningsrum med dusch finns. Vi bjuder på te när du kommer.

OM KURSLEDAREN
Bahareh Azari har gått Infinite Yogas 1-åriga yogalärarutbildning, med fokus på känslohantering, och vidareutbildar sig nu genom Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning.
Hon hittade yoga för flera år sedan, efter att ha levt med smärta i kroppen en lång tid utan att ha kunna få tillräckligt med hjälp från den traditionella vården. Genom yogan och dess verktyg förstod Bahareh att smärtan inte bara var fysisk utan även psykisk och kopplad till tankar och känslor. Med yogans  hjälp fick hon verktyg att förstå och hantera både sin fysiska och sin psykiska smärta. Yogan har blivit till en viktig stund, i lugn och ro, där allting bara får vara som det är. 
Bahareh är från Norrköping men flyttade till Malmö 2015 med sin sambo och tillsammans har en 1-årig dotter. En liten tjej som var väldigt efterlängtad. Efter flera års ofrivillig barnlöshet och flera IVF-försök blev Bahareh gravid på naturlig väg. Vilket hon själv tror har mycket med yogan att göra.

"Yogan gav mig under denna tid en trygghet och en styrka att fortsätta lita på min kropp. Yogan är magisk och den är som min räddare i nöden, vilket redan har visat sig två gånger först med smärtan och sedan med graviditeten. "