grunderna i yoga & ayurveda
helgkurs 17-18 oktober 2020

Om Coronaläget inte tillåter att vi håller ett retreat som planerat, så kan du välja mellan att flytta din bokning till retreat på nytt datum,
eller omvandla den summa du har betalat till ett värdebevis på yoga och retreat på Infinite Yoga Malmö, där vi adderar 10% av värdet.

Ny helgkurs! Yoga och Ayurveda från grunden med Emilia Kraft Nobel & Johanna Lindberg

En helg för dig som vill lägga grunden för att skapa din egen personliga yoga- och ayurvedarutin.

Yogan och ayurvedan rymmer uråldrig visdom om hur vi kan ta hand om våra kroppar, känslor och tankar. Och i världen vi lever i idag kan den självkännedom och kunskap vi får från dessa traditioner vara väldigt värdefull. När du tar hand om dig, så kan du också ha kraft och energi att enklare skapa en hållbar livsstil som är till nytta för dig, andra omkring dig och världen vi lever i.

Under denna helgkurs har du möjlighet att se på dina behov och längtan i livet och lägga grunden för en yogapraktik och nya ayurvediska vanor i vardagen som kan stötta dig i att skapa den livsstil och situation du vill.

Oavsett om yogan är en ny värld för dig eller om du praktiserat länge, så kan det vara skönt att landa in i grunden. Vi utgår från klassisk och lugnt inkännande yoga i denna tredagarskurs. Du får med dig ett yogapass som du kan fortsätta göra delar av eller i sin helhet på egen hand.  Du får även lära dig om grunderna i ayruvedan, ett av världens äldsta hälsosystem som har sina rötter i Indien. 

YOGAPOSITIONER & ANDNING
Vi gör grundläggande yogapositioner som väcker och mjukar upp våra kroppar, och som förbereder både våra kroppar och sinnen för att kunna uppleva stillhet och klarhet i meditation och avslappning. Vi går grundligt igenom en rad yogapositioner och får stöd i att hitta hur dessa positioner bäst kan gynna din unika kropp.
Det finns en enorm kraft i våra andetag. De finns med oss varje dag och hela tiden, och när vi låter dem ta extra plats finns så mycket energi, fokus och närvaro att hämta i dem. Under helgkursen fokuserar vi på fulla andetag och gör även en andningsövning för att skapa balans mellan våra nervsystem och mellan aktivitet och vila.

MEDVETEN NÄRVARO
Yogan och dess rörelser i takt med andetagen kan vara till stor nytta i en vardag där livet och tankarna många gånger snurrar snabbt. I yogan påminner vi oss själva om att vara här och nu, och att uppleva stunden just nu fullt ut. 

YOGA NIDRA
Yoga Nidra kan översättas till yogisk sömn och är en djupavslappningsteknik som bland annat kan hjälpa dig att återhämta från sömnbrist, eller ge extra kraft när den behövs. Dessa tekniker för avslappning kan du sedan använda på egen hand för att lättare komma till ro på kvällen och somna om när du vaknar på natten, eller för att ta en återhämtande vilostund mitt på dagen. Under helgen får du ta del av både Johanna och Emilias grundande och njutbara Yoga Nidras. 

AYURVEDA
Ayurveda är ett av världens äldsta hälsosystem. Det kommer från Indien och ser till varje människas unikitet. Enligt ayurvedan är vi människor direkta återspeglingar av vår natur.

Vi människor består likt naturen av fem element: jord, vatten, eld, luft och rymd. Dessa element delas sedan i tre olika kategorier som kallas för Kapha (jord och vatten), Pitta (eld) och Vata (luft och rymd).

AYURVEDISK KONSULTATION
Under helgen får du grundläggande kunskap om Ayruveda, och ayruvediska tips och råd för din vardag. Du har även möjlighet att boka till en enskild konslutation med Emilia, där hon ställer frågor och läser din puls och berättar för dig vad som försiggår i din kropp just nu. Emilia känner också in vilken grundkonstitution du har. Många små och stora problem kan upptäckas och botas med enkla ayurvediska råd och tips. Läs mer här >>

FEEDBACK FRÅN TIDIGARE RETREATDELTAGARE PÅ INFINITE YOGA MALMÖ: 
" En transformerande helg, tack för ALLT ni delat med er av och inspirerat mig till"

" Jag har fått upp ögonen för helt nya perspektiv efter den här helgen och längtar efter att få ge mig ut i "riktiga världen" och använda redskapen"

"Jag är så glad att jag tryckte på knappen "läs mer" när jag såg annonsen på Facebook. Jag kände på mig att det skulle bli en skön helg men hade aldrig kunnat ana att det skulle kännas så här livsomvälvande och att det skulle bli en så djupgående resa. Jag har fått nya perspektiv och är fylld med så mycket ny energi och iver över att fortsätta skapa mitt största liv"

TIDER HELGKURS
Lördag 17 oktober 13:30-17:00
Söndag 18 oktober 9:00-16:00

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43, Malmö

PRIS
2 500 kr

ANMÄLAN
Maila Johanna (johanna@infiniteyoga.se)
Meddela gärna vid anmälan om det finns något speciellt område där du skulle vilja ha extra stöd genom nya vanor, tex sömn, andning, stress, eller något annat.

INGÅR
Yoga, meditation, Yoga Nidra, delning,  föreläsningar om yoga och ayruveda. Mattor, filtar och bolsters finns att låna, eller ta med egna. Tillgång till två omklädningsrum med dusch.

INGÅR EJ
Mat och logi. Våra vänner på vackra MJs hotell erbjuder 15% rabatt på utvalda rum till Infinites retreatgäster. Du får rabattkod vid anmälan om du önskar!

FÖR VEM?
Inga förkunskaper behövs. Den här helgkursen passar dig som vill utforska hur yoga och ayurveda kan bidra till en hållbar livsstil och livssituation för dig. Du får ett grundläggande yogapass som du kan fortsätta att göra hemma, och har även möjlighet att boka till  ayurvediska konsultationer med Emilia til specialpris söndag 13 september eller vid senare tillfälle. 

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal för att ha gott om plats mellan yogamattorna. För att minska risken för virusspridning är du varmt välkommen att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila, eller medverka vid kursen online. 
 Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

OM KURSLEDARNA
Johanna Lindberg äger och driver Infinite Yoga Malmö och diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga gravidyoga och terapeutisk yoga för kvinnor. Johanna undervisar främst lugna klasser med stora inslag av avslappning och meditation. Guidad meditation med San Kalpa - en kraftfull intention - är ett grundläggande inslag i hennes yogaklasser. Johanna fascineras av yogans enorma potential att vara med dig genom livets alla skiften, stora som små.
"Jag älskar att yogan är oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, får mig att se möjligheter och ger mig tillgång till all den kunskap jag redan har, djupt i mig själv."

Emilia Kraft Nobel är yogalärare och Ayurvedisk hälsorådgivare på Infinite Yoga Malmö. Med stort intresse för vibration, meditation och återhämtning går hennes dynamiska berättarröst rakt in i kroppen och skapar en skön och avslappnande känsla. Hon har en förmåga att locka fram det bästa ur oss alla med sin glada och harmoniska energi. Emilia har utöver sin utbildning i Ayurveda många kurser bakom sig i bl.a Original play, Power dialogues och Adaptive Yoga for mobility disability.