Mama & Baby Day (Re)treat
Yoga, meditation & sharing circle för nyblivna mammor, fredag 12 juni 2020

Om Coronaläget inte tillåter att vi håller ett retreat som planerat, så kan du välja mellan att flytta din bokning till retreat på nytt datum,
eller omvandla den summa du har betalat till ett värdebevis på yoga och retreat på Infinite Yoga Malmö, där vi adderar 10% av värdet.

Mama & Baby Day (Re)Treat 
Yoga, meditation & sharing circle för nyblivna mammor 

Dagsretreat med återhämtning, mys och gemenskap för dig som är nybliven mamma och din bebis


För att ha kraft och energi att ta hand om ditt barn så är det så viktigt att du också får möjlighet att ta hand om dig, och det är det den här dagen är till för. När en ny liten bebis föds, så börjar också ett helt nytt liv för dig som mamma. Oavsett om det är ditt första barn eller inte, så förändras livet i grunden och du som mamma kan behöva tid och utrymme att landa in i det nya.

Det här retreatet har vi skapat för att ge dig och din bebis en skön stund här och nu, och för att du ska ha möjlighet att plocka med dig och skapa nya enkla vanor som framöver gör det lättare att stanna upp och ge dig själv det du behöver i din vardag.

Under detta dagsretreat har du du har möjlighet att fokusera på dig, på en plats där din bebis är med helt på sina villkor. Ditt barn är med dig på din yogamatta eller kan vila/sova/leka på sin egen filt. Här finns utrymme för er båda att göra vad ni behöver, äta, sova, vila, skratta, gråta, sjunga, fnissa - allt är lika välkommet.

Vi följer din och din bebis rytm denna dag och du kan när som helst du behöver mata/amma, byta blöja, pausa för mys och lek eller göra vad du eller din bebis behöver för stunden. 

Mjukt stärkande och återhämtande yoga
Vi gör skön yoga med stort fokus på att släppa spänningar i axlar och nacke och att mjukt stärka rygg, rumpa och bäckenbotten. Vi gör även grundläggande övningar för att komma i kontakt med musklerna i mage och bäckenbotten, som sedan kan byggas på efter hand när du känner att din kropp är redo för det. Ditt barn bjuds in i yogan genom mys och lek. Du får med dig beskrivning av övningarna hem, så att du kan fortsätta göra dem när du vill.

Sharing circle
Här ger vi plats för att dela våra upplevelser kring förlossning och tiden som nybliven mamma. Det finns en enorm kraft i att få dela våra upplevelser, och upptäcka både det vi har gemensamt och det som är unikt i vår resa till att bli mamma till ett nytt barn - oavsett om det är första, andra eller femte gången vi blir mammor och oavsett om vi föder vaginalt, med kejsarfödsel eller adopterar våra barn. Vi delar, lyssnar och supportar varandra i ett tryggt sammanhang, helt fritt från pekpinnar och tankar om rätt och fel.

Meditation med sång
Under dagen tar vi in inslag av sång och meditation som både mammor och bebisar brukar gilla skarpt och kan ha stor nytta av i vardagen framöver. Vi sjunger ett alldeles speciellt mantra från kundaliniyogan, som är extra bra att ha med sig vid stora skiften i livet, och som sägs ha en alldeles magisk effekt.

Babymassage
Vi tar även en stund att ge bebisarna massage, som ger ett skönt påslag av kärlekhormonet oxytoxin för både liten och stor. Vi masserar våra bebisars fötter och ben, och gör även en magmassage som kan hjälpa vid magnip och gaser. Ta gärna med en ekologisk naturlig olja, som mandelolja, kokosolja eller olivolja, samt plastad frotté eller handduk att lägga under barnet vid massagen.

TID
Fredag 12 juni kl 9:00-15:30
Lunchpaus på egen hand 11:30-13:30, ta med egen mat eller besök en av många restauranger i närheten

PRIS
950 kr

BOKNING
Via mail  

PLATS
Infinite Mama på Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43, Malmö

FÖRKUNSKAP
Ingen tidigare yogaerfarenhet behövs, kom som du är! Yogamatta, bolster och mjuka filtar finns på plats att låna, ta gärna med en egen filt för din bebis att yoga/vila/leka på, samt någon favoritleksak. Denna dag passar bäst för mammor med bebisar från nyfödd och upp till krypålder.

OM INFINITE MAMA
Infinite Mama är en plats för dig som går igenom den transformerande fas i livet som en graviditet, förlossning och första tiden tillsammans med ditt nya barn innebär. 
Vi ger gravidyoga och behandlingar med trygga lärare och terapeuter, och här du har möjlighet att dela tankar, känslor och kunskap med andra som befinner sig i samma fas i livet som du. Genom våra kurser får du ta hand om din kropp genom alla faser av graviditeten och postpartumtiden och du får redskap för känslohantering som är till stor nytta under graviditeten och i din fortsätta roll som förälder.

OM LÄRAREN
Johanna Lindberg
är grundare av Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu. Johanna undervisar i Medveten gravidyoga, Mamma Baby Yoga, Womb Yoga och Yoga för utmattade och har även grundat Infinite Holistic Mama gravidyogalärarutbildning med Ulrika Wedin.

Johanna är även doula och håller individuella sessioner för gravida och deras eventuella parters med vägledning och yoga, och är mamma till Henry, född i juni 2019. 

"Jag älskar att yogan är så oändlig och konstant bjuder på nya infallsvinklar och möjligheter - och ger oss tillgång till mer av all den kunskap vi redan har, djupt i oss själva."