womanhood DAY retreat
yoga & cycle awareness i Malmö sön 15 nov 2020

Om Coronaläget inte tillåter att vi håller ett retreat som planerat, så kan du välja mellan att flytta din bokning till retreat på nytt datum,
eller omvandla den summa du har betalat till ett värdebevis på yoga och retreat på Infinite Yoga Malmö, där vi adderar 10% av värdet.

WOMANHOOD DAGSRETREAT - Kraften i din menscykel söndag 15 nov på Infinite Yoga Malmö med Johanna Lindberg

Tema Höst & Vinter 

Ett retreat för fertilitet, en hälsosam menscykel och att på djupet lära känna din kropp, i en trygg atmosfär tillsammans med andra kvinnor.
 

Tänk om du på riktigt kan kan börja lyssna på och följa din kropps naturliga skiften genom menscykeln? Det finns en enorm kraft i att lyssna på din egen inre rytm – och det är den vi dyker in i under denna retreatdag.

När vi följer med i och lär oss att ta vara på de olika känslor och energinivåer som faserna i vår menscykel för med sig så kan vi – istället för att bli översvämmade av dem – ha stor nytta av de olika vågorna av energi som de för med sig.

Vi möts med fokus på livmodern och Womb Yoga och med ett extra inriktning på den del av menscykeln som kan liknas med höst och vinter - tiden före och under mens, som även även speglar sig i ett större livscykelperspektiv i perioden kring förklimakterie, klimakterie och tiden därefter. 

Vi gör yoga för att släppa ut och taget om frustration, och släppa fram och tillåta känslor, och vi vilar i lugnt återhämtande yogapositioner. Du guidas även i läkande yoga nidra som hjälper dig att tona in på din inre naturliga kraft och visdom. 

Vad innehåller dagsretreatet?
Vi gör yogasekvenser och meditationer som du enkelt kan ta med dig och använda i din vardag och menscykel. Vi gör guidad Yoga Nidra djupavslappning för att släppa spänningar och lösa upp känslomässiga blockeringar som kan finnas djupt i dig, så att det som behöver läka kan få göra det. 

Genom yogan och övningarna vi gör har du möjlighet att lyssna på och använda din unika kunskap om din unika kropp, för att må så bra som möjligt. Vi går igenom grundläggande menskunskap och du får med dig en enkel och effektiv metod för att lära känna och kartlägga din menscykel.

I Womanhood Yoga ger vi stort utrymme för oss alla att dela kunskap med andra kvinnor i olika åldrar och faser i livet. Både för kraften att faktiskt få prata om våra erfarenheter i ett tryggt rum, och för att kunna få ta del av andras erfarenheter. Tillsammans skapar vi en tryggt hållen plats där vi kan vara precis som vi är, precis just nu.

Vad är Womb Yoga?
Johanna som leder retreatdagen är utbildad inom Womb Yoga, som handlar om att återknyta kontakten med den djupa visdom som finns i våra cykler och genom alla delar av en kvinnas liv, från åren före din första mens, genom fertila år och klimakteriet och till tiden med en ny visdom som kommer därefter.

Womb Yogan kan hjälpa oss att få tillgång till vår inre kraft och inneboende visdom, så att vi kan må bättre och (an)vända våra cykler och de olika typer av energinivåer dessa innebär till vår fördel. Womb Yogan är utvecklad av Uma Dinsmore-Tuli, som även har skrivit (den fantastiska) boken Yoni Shakti - en källa till oändligt med kunskap om yoga speciellt skapad för och av kvinnor.

FEEDBACK FRÅN TIDIGARE RETREATDELTAGARE PÅ INFINITE YOGA MALMÖ: 

"Länge har jag längtat efter ett möte med min kvinnlighet, och Johannas Womanhood retreat satte verkligen igång mycket i mig. Yogaövningarna vi gjorde för livmodern utvecklade mig kroppsligt och den varma och kraftfulla energin Johanna gav stärkte mig i min tillit till att fortsätta utforska min kvinnlighet på ett spirituellt sätt. Det vi lärde oss om menscyklen emanciperade mig att vara en stark kvinna. Dagarna därefter kunde jag känna hur retreaten hade gett mig nyckeln till den närande livskraften som jag fick tillgång till genom Johannas budskap. Magiskt!"
Nathalie Bergame, deltagare Womanhood Retreat sommar 2020

TID
Söndag 15 nov kl 9:00-16:00

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43, Malmö

PRIS
1 100 kr

ANMÄLAN
Maila Johanna

INGÅR
Yoga, meditation, Yoga Nidra, sharing circle,  föreläsning och workshop. Mattor, filtar och bolsters samt te och nyttigt snacks. Tillgång till två omklädningsrum med dusch.

INGÅR EJ
Mat och logi. Våra vänner på vackra MJs hotell erbjuder 15% rabatt på utvalda rum till Infinites retreatgäster. Du får rabattkod vid anmälan.

FÖR VEM?
Kvinnor, från tonåringar till +100 år. Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte ha en aktiv menscykel för att komma, vi ser även på menscykeln som en metafor för livscykeln i en kvinnas liv i stort. Om detta retreat lockar dig, så är det för dig.
Retreatet passar dig som vill utforska dina kropps naturliga rytm och vill lära dig mer om och ha en bra relation till din naturliga cykel. Det är även för dig som vill lära dig mer om hur du kan främja fertilitet och motverka pms, vill ha redskap till nytta inför och under klimakteriet och göra yoga som även hjälper dig att vara i kontakt med din naturliga cykel när du inte längre menstruerar.

OM KURSLEDAREN
Johanna Lindberg är ägare av Infinite Yoga Malmö och har grundat Infinite Mama. Hon är yogalärare utbildad i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga.
Johanna har under 15 år studerat och utforskat sin kropps naturliga cykler, och hur hon kan anpassa sin yoga och optimera sin vardag utifrån denna, och har även haft stor nytta av denna kunskap när hon ville bli och blev gravid. Johanna brinner för att skapa en trygg plats och atmosfär där du som kvinna kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.
"Sedan jag började lära känna och följa med i min menscykel har jag ett ny och mycket mer tillåtande inställning mot mig själv och påminner ofta mig själv om att jag inte behöver känna mig fel för att jag vissa faser av menscykeln bara vill vara helt i fred och kura under ett  täcke, medan jag andra dagar älskar att vara social och har tusen idéer och planer som bubblar. Nu kommer jag (för det mesta) ihåg att istället bejaka dessa naturliga skiften en mitt humör och energinivå. Det är en sorts självkärlek som har förändrat mitt liv i grunden."