womanhood DAY retreat
yoga & cycle awareness söndag 15 nov 2020

Om Coronaläget inte tillåter att vi håller ett retreat som planerat, så kan du välja mellan att flytta din bokning till retreat på nytt datum,
eller omvandla den summa du har betalat till ett värdebevis på yoga och retreat på Infinite Yoga Malmö, där vi adderar 10% av värdet.

WOMANHOOD DAY RETREAT - Kraften i din menscykel
Söndag 15 nov med Johanna Lindberg

Tema: Höst & Vinter 

Ett retreat för läkning och att på djupet lära känna din kropp, i en trygg atmosfär tillsammans med andra kvinnor.

Tänk om du på riktigt kan kan börja lyssna på och följa din kropps naturliga skiften genom din menscykel? Och se hur månadscykeln speglar livets cykler i stort? Det finns en enorm kraft i att lyssna på din egen inre rytm – och det är den vi dyker in i under denna retreatdag.

Vi ser på hur menscykeln i ett större perspektiv avspeglar sig i våra längre livscykler från tiden för vår första mens, genom den fertila tiden med eventuella graviditeter och barn, till tiden före, under och efter klimakteriet. 

Vi gör Wombyogasekvenser och meditationer som du enkelt kan ta med dig och använda i din vardag och livets cykler och skiften. Vi gör guidad Yoga Nidra djupavslappning för att släppa spänningar och lösa upp känslomässiga blockeringar som kan finnas djupt i dig, så att det som behöver läka kan få göra det.

För dig som:
• Vill främja fertilitet och menscykelhälsa
• Vill tona in på och följa med i de skiften i energinivå som dina mens- och livscykler för med sig
• Vill mötas och dela erfarenheter med andra kvinnor i olika faser av livet
• Vill lyssna in till, utforska och lära känna din kropp på nya sätt
• VIll lära dig yogasekvenser och meditation som supportar dig genom dina mens- och livscykler

FEEDBACK FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:
"Länge har jag längtat efter ett möte med min kvinnlighet, och Johannas Womanhood retreat satte verkligen igång mycket i mig. Yogaövningarna vi gjorde för livmodern utvecklade mig kroppsligt och den varma och kraftfulla energin Johanna gav stärkte mig i min tillit till att fortsätta utforska min kvinnlighet på ett spirituellt sätt. Det vi lärde oss om menscyklen emanciperade mig att vara en stark kvinna. Dagarna därefter kunde jag känna hur retreaten hade gett mig nyckeln till den närande livskraften som jag fick tillgång till genom Johannas budskap. Magiskt!"
Nathalie Bergame, deltagare Womanhood Retreat sommar 2020

TEMA: Höst & Vinter
Womb Yoga med  inriktning på delen av menscykeln som liknas med höst och vinter - tiden före och under mens, som i ett livscykelperspektiv motsvarar förklimakteriet, klimakteriet och tiden därefter. Vi gör yoga för att släppa ut och taget om frustration, och släppa fram och tillåta känslor och för att skapa lugn i stormen. Vi vilar i lugnt återhämtande yogapositioner. Du guidas även i läkande yoga nidra och meditation som hjälper dig att tona in på din inre naturliga kraft och visdom. 

Vad innehåller dagsretreatet?
• Yoga för release och att släppa spänningar och blockeringar
• Återhämtande Yoga Nidra djupavslappning
• Läkande meditation
• Delning
• Grundläggande mens- och livscykelkunskap
• En enkel metod för att kartägga din mens- eller livscykel

I Womanhood Yoga finns utrymme att dela erfarenhet och kunskap med kvinnor i olika åldrar och faser i livet. Både för den läkande kraften i att prata om våra egna erfarenheter i ett tryggt rum, och för visdomen det för med sig att lyssna på och ta del av andras erfarenheter. 
 

Välkommen, oavsett vilken fas du befinner dig i i livet just nu! 

TID
Söndag 15 nov kl 9:00-16:00

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43, Malmö

PRIS
1 100 kr

ANMÄLAN
Maila Johanna

INGÅR
Yoga, meditation, Yoga Nidra, sharing circle,  föreläsning och workshop. Mattor, filtar och bolsters samt te och nyttigt snacks. Tillgång till två omklädningsrum med dusch.

INGÅR EJ
Mat och logi. Våra vänner på vackra MJs hotell erbjuder 15% rabatt på utvalda rum till Infinites retreatgäster. Du får rabattkod vid anmälan.

FÖR VEM?
Kvinnor, från tonåringar till +100 år. Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte ha en aktiv menscykel för att komma, vi ser även på menscykeln som en metafor för livscykeln i en kvinnas liv i stort. Om detta retreat lockar dig, så är det för dig.
Retreatet passar dig som vill utforska dina kropps naturliga rytm och vill lära dig mer om och ha en bra relation till din naturliga cykel. Det är även för dig som vill lära dig mer om hur du kan främja fertilitet och motverka pms, vill ha redskap till nytta inför och under klimakteriet och vara i kontakt med dina inre cykler när du inte längre menstruerar.

VAD ÄR WOMB YOGA?
Womb Yoga handlar om att återknyta kontakten med den djupa visdom som finns i våra cykler, som pågår hela livet hos kvinnan.
 Womb Yogan är utvecklad av Uma Dinsmore-Tuli, som även har skrivit (den fantastiska) boken Yoni Shakti - en rik källa till kunskap om yoga speciellt skapad för och av kvinnor.

OM KURSLEDAREN
Johanna Lindberg är ägare av Infinite Yoga Malmö och har grundat Infinite Mama. Hon är yogalärare utbildad i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga.
Johanna har under 15 år studerat och utforskat sin kropps naturliga cykler, och hur hon kan anpassa sin yoga och må bra i sin vardag utifrån denna, och har även haft stor nytta av denna kunskap när hon ville bli och blev gravid. Johanna brinner för att skapa en trygg plats och atmosfär där du som kvinna kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.
"Sedan jag började lära känna och följa med i min menscykel har jag ett ny och mycket mer tillåtande inställning mot mig själv och påminner ofta mig själv om att jag inte behöver känna mig fel för att jag vissa faser av menscykeln bara vill vara helt i fred och kura under ett  täcke, medan jag andra dagar älskar att vara social och har tusen idéer och planer som bubblar. Nu kommer jag (för det mesta) ihåg att istället bejaka dessa naturliga skiften en mitt humör och energinivå. Det är en sorts självkärlek som har förändrat mitt liv i grunden."