Kursbeskrivning
”Det finns ingen väg till lyckan, lyckan är vägen” – The Buddha
Kundaliniyoga passar alla som vill må bra och hitta sätt att skapa mer balans och harmoni i livet. Du behöver inte vara vig för att göra kundaliniyoga – smidighet och inre styrka utvecklas över tid som en effekt av övningarna. Den positiva påverkan på våra energisystem kommer direkt. Inom Kundaliniyogan använder vi mantran, andningstekniker, fokuspunkter, handpositioner och kropplås, ”bandhas” som tillsammans med yogaövningarna stärker och balanserar kropp, sinne och  energisystemen och ökar kontakten med vårt inre, vår själ. Kundaliniyoga är en av de äldsta yogaformerna och även en av dem som först fördes till västvärlden på 60-talet av YogiBahjan.
Kundaliniyogan är stressreducerande. Asanas inom kundaliniyogan kan vara både dynamiska, det vill säga du rör dig i takt med andningen, eller statiska där du håller en position en längre stund.

Vad innehåller en klass i Kundalini Yoga?
Under kursens gång gör vi yogapass som är upplyftande för kropp, sinne och själ och går igenom grundläggande övningar och andningstekniker. Du lär dig olika meditationstekniker som ökar din medvetenhet om och ger möjlighet att utforska ditt energisystem och hur du kan känna och skapa genom det. Ett kundalinyogapass börjar med en intoning följt av ett yogapass, kriyas. En kriya är en sammansättning av olika yogaställningar som tillsammans med andningen utförs för att ge olika effekter. Ett pass kan exempelvis vara anpassat för att stärka vår grundtrygghet, ett annat för att öppna hjärtat och ett tredje för att fylla oss med solenergi. Det finns hundratals olika pass inom Kundaliniyogan. Mellan varje ställning vilar vi för att låta effekterna av övningen integreras i vår fysiska och energimässiga kropp. I slutet av klassen för vi en meditation som harmonierar med eller förstärker passet vi gjort och ibland kan avslappning och meditation förenas i en gongmeditation. Kundaliniyogapasset avslutas med en uttoning. 

Vad är målet med kursen?
Målet med kursen är att du ska få ökad kännedom om din fysiska och energimässa kropp och en närmare kontakt med sin själ. Kanske kommer du även att uppleva din energi på ett nytt sätt och uppleva glädjen i att upptäcka nya förmågor i dig och nya möjligheter i ditt liv!

TID & PRIS FÖR KURSEN
Måndagar 19:30-21:00, 15 tillfällen, kursstart 4/9 2017. 
Pris 2 730 kr. Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen genom att mejla till info@infiniteyoga.se

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar både nybörjaren och den erfarne yogautövaren. Vi går igenom handpositioner, andningstekniker och rotlås. Om du kan andas, så kan du göra kundaliniyoga. Kundaliniyogan görs traditionellt sittande på golvet, men går även att göra sittandes på stol. Den erfarne utövaren kan göra samma övningar men fokusera mer på hur rörelsen utförs, ögonfokus och mantrat och på så vis få en djupare effekt.

OM KURSLEDAREN
Marie Sein undervisar i Kundaliniyoga enligt Yogi Bahjan och hennes huvudlärare är Guru Dharam. Hon har praktiserat kundaliniyoga i över 17 år och utbildade sig till lärare 2012/2013. Marie är även utbildad i att spela Gong. Marie ser yogan som en väg att hitta glädje, lycka, friskhet och harmoni, oavsett vad som händer i omvärlden. Kundaliniyogans största effekter brukar visa sig i vardagen, när vi exempelvis plötsligt märker att vi är mer centrerade eller hur vi förhåller oss i våra relationer. För Marie är yogan en ocean av visdom om människan, där en livstid inte räcker för att lära sig allt om yogans livsfilosofi.