Kursbeskrivning
Tänk om du kan börja lyssna på och följa din kropps naturliga cykel, istället för att kämpa emot den? Det finns en enorm kraft i att följa din inre rytm, och det är den vi tonar in på i den här kursen! 

Womanhood Yoga är kurs där vi möts som kvinnor och lyssnar inåt för att kunna följa och främja våra inre naturliga cykler. När vi följer med i och lär oss att ta vara på de olika känslor, energinivåer och egenskaper de olika faserna i vår menscykel för med sig så kan vi – istället för att bli alldeles översvämmade av dem – surfa på de olika vågorna av energi som de för med sig. 

Vad innehåller en klass i Womanhood Yoga?
I denna kurs möts vi med stort fokus på livmodern och Womb Yoga och rör oss mellan flödande sekvenser för energifyllda dagar, till djupa och återhämtande positioner när du behöver närande vila. Vi gör yogasekvenser, meditationer och guidad Yoga Nidra djupavslappning, som du enkelt kan ta med dig och använda när helst du vill i din vardag och cykel. Här får du möjlighet att lyssna in till dig och använda kunskapen om din egen unika kropp, för att må så bra som möjligt. I Womanhood Yoga lägger vi stor vikt och utrymme till att dela erfarenheter och kunskap med andra kvinnor i olika åldrar och faser i livet. 
Klassen inleds med delning kring tankar och känslor som dyker upp där du är i din cykel och livet just för nu. Tillsammans skapar vi en tryggt hållen plats för alla att dela med sig av det vi önskar. 

Vad är Womb Yoga? 
Womb Yoga handlar om att återknyta kontakten med den djupa visdom som finns i våra cykler genom alla delar av en kvinnas liv, från åren före din första mens, till långt förbi klimateriet. Womb Yogan kan hjälpa oss att få tillgång till vår inre kraft och visdom, så att vi kan må bättre och (an)vända våra cykler och de olika typer av energinivåer dessa innebär, till vår fördel. Womb Yogan är utvecklad av Uma Dinsmore-Tuli, som även har skrivit boken Yoni Shakti, som används i kursen och som är en källa till oändligt rik kunskap om yoga speciellt skapad för och av kvinnor.

TID FÖR KURSEN
Tisdagar 19:30-21:00, 8 tillfällen, start våren 2019 med Johanna Lindberg.

PRIS
Kurspris 1 450 kr. 

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen via mail.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 150 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 220 kr för drop in, eller köp ett kort. 

OM KURSLEDAREN
Johanna Lindberg arbetar som studiochef på Infinite Yoga Malmö och är är yogalärare utbildad inom Satyananda Yoga på Ananda Mandala Yoga Retreat Centre med Hari Prem & Björn, MediYoga med Per Krutzén och Womb Yoga med Uma Dinsmore-Tuli.
Johanna ger inkännande och lugn yoga, rik på visdom, stretchande och helande yogapositioner, lugna flöden och energigivande andningsövningar. Guidad meditation med Sankalpa – en kraftfull intention – är ett grundläggande inslag i Johannas klasser. Johanna är även känsloterapeut och doula, och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt Infinite Mama Medveten Gravidyoga och Mamma Baby-yoga på Infinite Yoga Malmö. 
Johanna brinner för att skapa en plats och atmosfär där du kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är, just nu.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du din gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under terminen. Yogamatta finns på plats att låna.

FÖR VEM?
Kvinnor, från tonåringar till +100 år. Inga förkunskaper behövs. Den här klassen passar dig som vill utforska dina kropps naturliga rytm, vill lära dig mer om och främja en hälsosam menscykel, lära dig mer om hur du kan främja fertilitet och motverka pms, vill ha redskap till nytta inför och under klimakteriet och göra yoga som hjälper dig att vara i kontakt med din naturliga cykel även när du inte längre menstruerar. Du behöver inte ha en fysisk livmoder för att vara med och om du har genomgått hysterektomi, så kan Womb Yoga vara läkande och helande.