Kursbeskrivning

”Gaga, and dance itself, is a way of observing and making sense of the world ” Ohad Naharin

Vill din kropp utforska hela sitt spektra?
Vill du göra detta med mjukhet och snällhet till din kropp? 

Movement Moment är en helt ny kurs, och en möjlighet att släppa alla föreställningar du haft om vad som är dans. Här kan du se och röra din kropp i nya vinklar, helt utan krav, måsten och prestation. Här dansar du helt för din skull, och för glädjen i att röra din kropp fritt och skönt! 

Teres Arvidsson har utövat den moderna danstekniken GaGa sedan hon mötte den i London 2010,  och har följt dansen via kurser i Köpenhamn, Stockholm och New York. Nu vill hon förmedla detta tillåtande sätt att dansa, bortom alla regler från balettens botten, till fler. 

Kursplan (med reservation för ändringar):
26/1 Fokus floorwork & diagonala linjer med Teres Arvidsson


16/2 Tema: Flyg likt den fågel du är! 
Gästlärare Linnéa Backgård, luftakrobat från Cirkus Cirkör leder en timma kontaktimpro med inslag av acro-yoga.

2/3 Fokus_ Hips & Heart!
Gästlärare Maya Hultmann, en av Sveriges Samba-drottningar leder en timma höftfokus med hjärtat i centrum.

16/3 Tema: Grounding
Gästlärare Busayo Akintioye med grund i modern dans ger oss ett smakprov på modern grounding med rytmiska inslag.

27/4 Tid för Tango!
Gästlärarna Mina Legnered & Marco ger oss tid för tangons balans med den intima känsla i mellanrummen inom dansen.
Tango är yoga i tvåsamhet. En dans med fokus på att lyssna in och lyssna ut. 

25/5 Avslutning och en sammanslagning av alla olika verktyg ni lärt er under våren.

Varje klass inleds med en inspirerade GAGA-rörelser och avslutas med en avslappnande savasana med aromatisk yoga-massage.

Vad innehåller en klass i Movement Moment?
Under kursen Movement Moment går vi igenom kroppens rörelser från det flytande tillstånd vi är i före vi föds, till dagens skälvande värld och tillvaro. Vi kommer bekanta oss med våra muskler genom teknik som ger styrka inifrån och ut, och vi låter kroppen få möjlighet att röra sig på många olika vis som den aldrig  provat förut. Vi använder oss av skaktekniker och massage, för att frigöra spänningar i kroppen. Teres är utbildad massageterapeut och bjuder under kursens gång på smakprov på massagetekniker, och ger ofta en skön stunds massage när vi landar i savasana i slutet av klassen. 

Förkunskap & nivå
Kom som du är, inga förkunskaper av dans eller yoga behövs. Klassen är till för dig som längtar efter rörelse, en ny storts styrka och att vara och uttrycka den du är, fullt ut. Och för dig som bara vill dansa och ha kul!

TID
Fredagar 17:30-19:00, 26 jan, 16 feb, 2 mars, 16 mars, 27 april & 25 maj 2018. 

PRIS
6 tillfällen, 1 090 kr.

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen via mejl

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här.  150 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 220 kr för drop in, eller köp ett kort

OM KURSLEDAREN
Teres Arvidsson är en inspirerande, kunnig och entusiasmerande yogalärare, hälsocoach och nätverkare.  Hon har utövat yoga och intresserat sig för den ayurvediska läran sedan slutet av 90-talet och har alltid trott på att människan har en självläkande kraft, så länge vi lär oss att lyssna in till kroppen och ge den det den behöver. 
Teres har dansat sedan hon var 8 år och har valt att hålla dansen som en njutning. Hennes senaste passion är dansformen Gaga, som får dig att bli medveten och komma i kontakt med ditt yttre och inre samtidigt som du leker med dina sinnen och din fantasi. Teres klasser genomsyras av hennes genuina värme och hennes självklara sätt att se och känna in varje människa i rummet. Teres följer sin intuition i stunden i sin undervisning, och hennes klasser har ofta naturliga inslag av dans och fri härlig rörelse.