Infinite holistic mama yogalärarutbildning
2020/2021

En djupgående utbildning i fyra delar, 120 timmar, där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.

Utbildningen 2019/2020 är fullbokad. Nästa utbildning i Malmö startar hösten 2020. Vi tittar också på möjligheten att arrangera en gravidyogalärarutbildning (Steg 1 + Steg 3) i Stockholm våren/sommaren 2020.
Mejla din intressanmälan till ulrika@infiniteyoga.se.

Steg 1, Grundutbildning Gravidyoga
 24-27 september 2020

Steg 2, Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten
6-8 november 2020

Steg 3, Förlossningsförberedande Gravidyoga
29-31 januari 2021

Steg 4, Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga
 23-25 april 2021
 

Foto: Isabell N Wedin
Foto: Isabell N Wedin

Infinite Holistic Mama –
en gravidyogalärarutbildning som går på djupet

På Infinite Yoga Malmö med Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

 

En utbildning i fyra delar där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du som redan är gravidyogalärare och vill fördjupa dig har, i mån av plats, möjlighet att gå fristående utbildningssteg.


Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning är utbildningen för dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen. Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.

Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.

I Steg 2-4 får du sedan möjlighet att fördjupa dig, utvecklar dina klasser och lära dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Du som går hela utbildningen får en djupgående 13-dagarsutbildning till gravidyogalärare som omfattar 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig! 

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.


OM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör samt vikarierande studiochef på Infinite Yoga Malmö. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika undervisar även i gravidyoga på YogaJonas lärarutbildningar och håller föräldrautbildningar på MVC. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.


Johanna Lindberg
Johanna är diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga Gravidyoga & Yoga för kvinnor samt studiochef och delägare på Infinite Yoga Malmö. Johanna undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering på Infinite Yoga. Johanna är doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.
Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

NY KURSSTART HÖSTEN 2020!
Steg 1, 24-27 september 2020
Grundutbildning Gravidyoga

• Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar för gravida
• Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
• Så bygger du upp en gravidyogaklass
• Så skapar du ett tryggt rum för gravida


Steg 2, 6-8 november 2020
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

• Känslohantering och Self Love under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Love för dig som gravidyogalärare
• Utveckla dina
gravidyogaklasser

Steg 3, 29-31 januari 2021
Förlossningsförberedande Gravidyoga

• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande kurs för par

• Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula
• En förlossningsbarnmorska berättar
• Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 4,  23-27 april 2020
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

• Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
• Kroppen & läkningen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Utveckla dina
gravidyogaklasser

TID
Grundutbildningen hålls torsdag-söndag kl 9:00-17:00 och övriga utbildningssteg fredag till söndag kl 9:00-17:00.

PRIS
Early bird-pris om du betalar utbildningen innan den 30 april 2020: 16 800 kr + 25 % moms.
Fullpris vid betalning innan den 31 juli 2020: 19 000 kr + 25 % moms.
Avbetalning under sex månader med första betalning 31 juli: 2 440 kr + 25 % moms per månad (totalpris 20 640 kr + 25 % moms)

I mån av plats kan du som redan är gravidyogalägare och vill fördjupa dig även gå Steg 2-4 separat och betalar då 5 000 kr + 25 % moms per utbildningssteg.


ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till ulrika@infiniteyoga.se samt betala anmälningsavgift 2 000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan. Resterande avgift betalas senast 30 april 2020 om du önskar Early bird-rabatt, annars senast den 31 juli 2020.

AVBOKNING
  • Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK
  • Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.
  • Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.
Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43

ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Ulrika via mail