Infinite Holistic mama
gravidyogalärarutbildning

En gravidyogalärarutbildning som går på djupet
En djupgående utbildning i fyra delar där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du som redan är gravidyogalärare kan gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.
Nästa kurssteg tema yoga efter förlossningen samt mamma baby-yoga den 3-5 maj 2019 på Infinite Yoga Malmö med Ulrika Wedin & Johanna Lindberg.

Foto: Isabell N Wedin
Foto: Isabell N Wedin

Infinite Holistic Mama – en gravidyogalärarutbildning som går på djupet - på Infinite Yoga Malmö med Ulrika Wedin & Johanna Lindberg.

En utbildning i fyra delar där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du som redan är yogalärare och vill fördjupa dig i gravidyoga har möjlighet att gå fristående utbildningssteg.


3-5 maj 2019:
Mamma baby-yoga

• Kroppen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Mamma-babyyoga
• Utveckla dina klasser


Fyll på inspiration och ny kunskap som gör det möjligt för dig att på bästa sätt stötta gravida kvinnor och par inför förlossningen. Lär dig mer om Redo att föda-verktygen och hur du kan använda dem i dina klasser för gravida. Du får också en inblick i rollen som doula, hur du kan arbeta med stödjande samtal som redskap inför förlossningen och hur du skapar en förlossningsförberedande workshop för kvinnan och hennes partner eller stödperson. Under utbildningshelgen får vi också ta del av kunskap från Hanna Holst, barnmorska och enhetschef på förlossningen i Malmö.

Kursen är en del i Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning, men går lika bra att gå som en fristående kurs. Vill du sedan gå de övriga tre stegen i utbildningen går det bra att fylla på med dem efter hand. 


Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning är utbildningen för dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten, och under och efter förlossningen. Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.

Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.

Du som vill fördjupa dig har sedan möjlighet att bygga på med ytterligare tre tillfällen där du utvecklar dina klasser och lär dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan bygga upp sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.
Du som går hela utbildningen får en djupgående och omfattande 13-dagarsutbildning till gravidyogalärare som omfattar 75 timmar lärarledd undervisning.

Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig! 

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.


4-7 juli 2018:
Grundutbildning Gravidyoga

• Yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar
• Så bygger du upp en klass
• Så skapar du ett tryggt rum


5-7 okt 2018 kl 9:00-17:00
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten
• Känslohantering och psykiskt välmående under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga
• Utveckla dina klasser


25-27 jan 2019:
Förlossningsförberedande Gravidyoga

• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande kurs
• Rollen som doula
• En förlossningsbarnmorska berättar
• Hur kan du utveckla dina klasser med förlossningsföreberedande redskap?


3-5 maj 2019:
Mamma baby-yoga

• Kroppen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Mamma-babyyoga
• Utveckla dina klasser


TID
Utbildningen hålls fredag till söndag kl 9:00-17:00, med undantag av Grundutbildningen som hålls onsdag-lördag kl 9:00-17:00. Ny kursstart september 2019. 

PRIS
Grundutbildning 1: 7 000 kr, Steg 2-4: 4 000 kr per steg (du som går enstaka moduler 2-4 betalar 4 500 kr per steg), Totalt 19 000 kr för hela utbildningen. Du kan också välja att betala av utbildningen i tio månader (30 juni - 30 mars) för 1 900 kr per månad.

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43

ANMÄLAN
infiniteholisticmama@gmail.com

OM LÄRARNA
Ulrika Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika undervisar även i gravidyoga på YogaJonas lärarutbildningar och håller föräldrautbildningar på MVC. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.


Johanna Lindberg
Johanna är diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga Gravidyoga & Yoga för kvinnor, studiochef och delägare på Infinite Yoga Malmö. Yogan har varit med Johanna sedan 15 år tillbaka, och sedan 2010 undervisar hon klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne & själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering på Infinite Yoga. Johanna är doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt Förlossningsförberedande kurser.
Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu