Kursbeskrivning
Varmt välkommen på en resa in i dig själv och ut bland stjärnor och planeter!

I denna klass njuter vi av mjuk, avkopplande yoga för att sedan dyka in i en guidad meditationsresa à la Yoga Nidra. Vad som skiljer Nidra från andra guidade meditationer är det djupa tillstånd av vila som uppstår inom dig samtidigt som fantasin stimuleras och väcks till liv. I det sköna drömska tillståndet mellan sömn och vakenhet kan kropp och huvud få välbehövlig vila och samtidigt genomgå en transformerande omprogramering. Det är inte ovanligt att stress och djupa spänningar släpper under meditationen. Om du är i stort behov av vila kan det vara så att du faktiskt somnar. Goda nyheter: Även i sömnläget tar hjärnan del av Nidrans magi. När vi låter kroppen landa i djup avslappning får de båda hjärnhalvorna möjlighet att mötas och utbyta all den information som annars går förlorad i en vardag där vänster hjärnhalva ofta får tala till punkt medan höger hjärnhalva tystas ner. Kommunikationen halvorna emellan går så från ensidig till allsidig, från halvhet till helhet. Nya neurologiska banor kan då byggas varpå kreativa tankar och idéer får strömma fram. Nyfikenhet och fantasi hjälper oss på vägen.

Det speciella med just den här Nidra-kursen är att vi väver in astrologi och astronomi i klasserna. Varje lektion har ett astrologiskt tema som vi utforskar både i de mjuka rörelser vi gör innan meditationen och i själva Nidra-resan.

Astrologi
Under kursen närmar vi oss de tolv tecken som utgör den klassiska västerländska astrologin genom att röra oss både fysiskt och in i oss själva genom yoga, meditation och kontemplation. Framför allt utforskar vi de arketyper som de tolv tecknen består av. En arketyp är allt annat än stereotyp och kan istället sägas vara en universell kvalitet så som ‘modern’, ‘drömmaren’, ‘äventyraren’, ‘hjälten’ osv. Elementen eld, jord, vatten och luft är viktiga beståndsdelar i astrologin och är perfekta utgångspunkter när vi omsätter teori till praktik. Talar vi t.ex. om kräftan kommer vi helt naturligt in på vatten-elementet och kan därifrån röra oss in i fysiska övningar som bejakar och balanserar detta element i oss själva.

De tolv tecknen uppträder i par. Varje par består av två tecken som på flera sätt är varandras motsatser, men likt yin och yang ändå hör ihop. Kursen är upplagd så att vi lär känna tecknen i följande par:

Väduren/Vågen
Oxen/Skorpionen
Tvillingarna/Skytten
Kräfta/Stenbock
Lejonet/Vattumanen
Jungfrun/Fiskarna

Astrologi är en flertusenårig kunskapstradition och pseudovetenskap som man kan ta till sig helt enkelt som ett sätt att närma sig sig själv på. Vi bär alla på de egenskaper som de olika tecknen representerar. Genom att lära sig mer om dessa egenskaper och deras anknytningar till arketyper och element kan vi kanske bättre möta dessa delar av oss själva. Tecknen kan på så vis fungera som speglar! När mötte du senast ‘chefen’, ‘livsnjutaren’ eller ‘diplomaten’ i dig själv?

Vad innehåller en klass i Astro Nidra?
Hur hamnar vi i det sköna tillståndet mellan sömn och vakenhet? Under en Nidra-klass får du först landa ordentligt i kroppen och rummet. Efter en stund av mjuk, snäll yoga får du lägga dig bekvämt bland filtar och bolster. Du leds in i din kropp och ditt andetag med hjälp av Lovisas guidande röst. Sedan går du successivt allt djupare ner i avslappning och vila tills du hamnar i det sköna tillståndet av vaken vila. Här kan så fantasin få träda fram i takt med att du guidas vidare genom inre landskap och fjärran länder. Visualiseringens magi står dig bi och effekten kan kännas långt efter att du återvänt till det vi kallar verklighet. Efter en klass är det god idé att vara extra snäll mot dig själv och gärna ge dig själv en kväll av vila.

Förkunskap och nivå?
Detta är en klass för alla kroppar. Yogan är lugn och mjuk. Högsta position är bordet (stående på alla fyra). Du behöver ej ha erfarenhet av meditation eller astrologi sedan tidigare.

PS. Tag gärna med någonting att lägga över ögonen.

TID
Måndagar 19:30-21:00, 6 tillfällen, start 4/11 med Lovisa Limseth 

KURSPRIS
1 170 kronor

ANMÄLAN 
Anmäl dig i vårt bokningssystem.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du din gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under höstterminen 2019. Yogamatta finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Lovisa Limseth är passionerad yogi och verksam inom konst- och teatervärlden, både som utövare och konstnär men framförallt som lärare. Hon har många års erfarenhet och utbildning inom yoga, meditation och Reiki och undervisar bland annat Yinyoga och Restorative Yoga, Hatha Yoga, Gravidyoga och Familjeyoga. Hennes yoga är mjuk, avslappnad och tillåtande och hon undervisar meditativt och intuitivt. Lovisa vill genom yogan skapa en harmonisk plats och en djupt tranformerande stund av stillhet där du kan slappna av och öppna upp för din egen inneboende potential att leva fullt ut.

"Jag tror att det viktigaste man kan göra i livet är att skapa utrymme för livet att naturligt utveckla sig självt, både på yogamattan och ute i världen. Hur vi presterar är mindre viktigt än det vi tillåter hända. Vi har all den kraft vi behöver inom oss. Allt vi behöver göra är att ge oss själva chansen att öppna upp för denna inre rikedom. Yoga, meditation och alla former av kreativa uttryck är perfekta nycklar!”