Kursbeskrivning
En kurs där du får möjlighet att ge hela ditt varande omvårdnad! Kom i djup kontakt med din fysiska kropp genom att tillåta den att landa, känna och vara i djupgående och stilla yinpositioner. Låt sinnet få ro med hjälp av andningstekniker, meditation och mantran. Gå in i energin av att ta emot på alla plan, när du ges beröring – Loving Touch – under yogans gång och i den avslutande avslappningen.

En stund för DIG att vara med allt som är och att vara utforskande i allt som kommer upp till ytan när du sätter hela dig i fokus. 

Vad är Yinyoga?
Yin yoga är inte en ny yogaform utan snarare ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker vi bindväven och gör den mer följsam och smidig. Vi rör oss lite och långsamt och för det mesta är vi stilla i olika positioner som stretchar olika delar av kroppen. Genom stillheten och de 3-5 minuter vi stannar i varje position hittar vi förbi de ytliga musklerna och djupare in till bindväv, leder och ligament. Detta gör kroppen smidigare och möjliggör för ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är väldigt stressreducerande. 

Vad innehåller en klass i Yin yoga?
Yinyogan anpassas efter kroppens meridianer, energilinjer, som går genom hela vårt system. Genom fokus på energikropp, den fysiska kroppen, yogisk filosofi, andning, medveten närvaro, meditation och visualiseringstekniker guidas du in i en inkännande, frigörande, lugnande och samtidigt kraftfull stund på mattan. Klassen avslutas med en härligt djupgående avslappning.

Vad är målet med kursen?
Denna kurs ger dig ökad kroppskännedom och möjlighet att verkligen lära dig lyssna på de signaler kroppen sänder ut. Vi har fokus på återhämtning och utforskar vad som dyker upp inom oss när vi ger oss en återhämtande stund på mattan och öppnar upp för att ta emot, vi hittar lugnet och andas i stillhet och intensiv närvaro. Kursen ger dig ökad kroppsmedvetenhet, ökade inkännande förmågor och ökad kontakt med dina känslor. 

Förkunskaper
Inga tidigare förkunskaper behövs. Kom med ett öppet sinne, så blir allting som det ska vara! 

TID
Torsdagar 19:30-21:00 med Emilia Kraft Nobel & Alexandra Maliganis

YIN YOGA
Kursstart 10 jan 2019, 20 tillfällen, 3 900 kr.

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen via mail

DROP IN
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 

OM KURSLEDARNA
Alexandra Maliganis har utbildat sig i Yin Yoga hos Ulrica Norberg, samt Ayur Yoga (som är en form utav Hatha Yoga) hos Wivi-Anne Nyberg. Utifrån dessa utbildningar har hennes fokus i yogan blivit att leda utifrån sitt eget hjärta, samt inspirera sina yogisar att leda sig själv in i yogan - samt i livet som sådant - utifrån sitt hjärta. Alexandra guidar dig på ett varsamt och inkännande sätt, in i din kropp, din andning, Din stund. Förutom yogalärarutbildningarna är Alexandra även utbildad i Thaimassage i Thailand, och har gått kursen Känslohantering för yogalärare med Ina Elverljung på Infinite Yoga Malmö.

Emilia Kraft Nobel är yogalärare och Ayurvedisk hälsorådgivare på Infinite Yoga Malmö. Hon är även konstnär, lekutövare och arbetar med autism, specialiserad på barn. 
Emilia har ett underbart lugn och en värme som skapar trygghet, förtroende och en närvaro. Hennes dynamiska berättarröst går rakt in i kroppen och skapar en skön och avslappnande känsla. Hon har en förmåga att locka fram det bästa ur oss alla med sin glada och harmoniska energi. 
Emilia har utöver sin utbildning i Ayurveda många kurser och workshops bakom sig med bl a Adaptive yoga for mobility disability, yin yoga fördjupningskurs, original play, ursprunglig lek, source meditation och Känslohantering för yogalärare med Ina Elverljung.