Kursbeskrivning
Kundaliniyoga anses vara en av de äldsta yogaformerna och togs till västvärlden på 60-talet av Yogi Bahjan. Kundaliniyoga passar alla som vill må bra och leva i balans och harmoni. Du behöver inte vara vig eller stark för att vara med, utan smidighet och inre styrka utvecklas över tid som en effekt av övningarna vi gör. Däremot kommer du att märka av den positiva påverkan på energisystemet direkt. Förutom fysiska positioner använder vi oss av mantran, andningstekniker, fokuspunkter, handpositioner och kroppslås. Allt syftar till att tillsammans med yogaövningarna stärka och balansera kroppen, sinnet och energisystemet samt öka kontakten med vårt sanna jag, vår själ.

Kursen innehåller pass som är upplyftande för kropp, sinne och själ. Vi går igenom grundläggande övningar och andningstekniker och du får prova olika meditationstekniker. Genom kursen ökar du din inre medvetenhet och blir medveten om ditt energisystem. 

Kundaliniyogan är stressreducerande, och asanas (yogapositioner) inom kundaliniyogan kan vara både dynamiska när vi rör oss sig i takt med andningen, eller statiska när vi stannar längre i en position.

Vad innehåller en kundaliniyogaklass?
Ett kundalinyogapass börjar med en intoning följt av ett yogapass, en så kallad kriya. En kriya är en sammansättning av olika ställningar, asanas, som tillsammans med andningen utförs för att få olika effekter. Ett pass kan t ex vara anpassat för att stärka vår grundtrygghet, ett annat för att öppna hjärtat och ett tredje för att fylla oss med solenergi. Det finns hundratals olika pass. Mellan varje ställning vilar vi för att låta effekterna av den tidigare övningen få integreras i både den fysiska och den energimässiga kroppen. Kriyan följs av en lång vila och efter den gör vi en meditation som harmonierar eller förstärker passet innan. Ibland kan avslappningen och meditationen förenas i en gongmeditation. Passet avslutas med en uttoning.

Helande kundalinimeditationer
Alla meditationer är i sig helande för såväl kroppen som sinnet och har efter bara några få minuter en stressreducerande effekt.
Under kursen handplockas särskilda kundalinimeditationer uifrån gruppens behov. Det kan vara både mantrameditationer och andningsmeditationer (pranayama). När vi andas in syre andas vi även in livsenergi, prana. Enligt kundaliniyogans filosofi kan vi människor ta in prana genom vårt andetag, omvandla den till kundalinienergi och därefter lagra och vibrera ut en kraftfull energi. 

I slutet av varje klass mediterar vi i minst elva minuter och i slutet av terminen kan vi även göra längre meditationer. I början kan sinnet göra uppror om du är ovan, eftersom vårt mänskliga sinne alltid vill sysselsätta sig med något och lätt blir rastlöst. Detta går dock att träna upp och sinnet lugnar sig och du kan uppleva ett tillstånd av frid och djup avslappning.

Vad är målet med kursen?
Målet med kursen är att du ska uppleva mer balans och harmoni bli mer balanserad och få en ökad inre kroppskännedom och kontakt med din själ. Målet är även att du ska få en upplevelse av att du är ett energisystem, och att du är så mycket mer än din kropp och personlighet. Det går att påverka både din kropp och ditt sinne med enkla yogaövningar och meditationer. 
”Tro inte ett ord av vad jag säger, upplev själv” -The Buddha.

Förkunskaper
Kan du andas, så kan du göra kundaliniyoga! Kursen passar både den erfarne yogin/yoginin och nybörjaren. I början av terminen går vi igenom handpositioner, andningstekniker och rotlås. Den erfarne utövaren kan göra samma övningar men fokusera mer på hur rörelsen utförs, ögonfokus och mantrat och få en djupare effekt. Längre in i terminen kommer inte förklaring av grunderna att ske vid varje klass. I början av terminen kommer samma grundläggande kundalinyogapass upprepas flera gånger och ju längre terminen går desto mer varieras klasserna. 

TID
Måndagar 19:30-21:00, 20 tillfällen, kursstart 6 januari 2020 med Mari Sein.

ANMÄLAN 
Anmäl dig i vårt bokningssystem.

KURSPRIS
20 tillfällen: 3900 kr
10 tillfällen: 2100 kr

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår. Yogasalen är redo för dig när du kommer, uppdukad med yogamatta, mjuk filt och sköna bolster att låna. Omklädningsrum med dusch finns. Vi bjuder på te när du kommer.

OM KURSLEDAREN
Marie Sein undervisar i Kundaliniyoga enligt Yogi Bahjan, hennes huvudlärare är Guru Dharam. Marie är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Hon har själv praktiserat Kundaliniyoga i cirka 20 år och utbildade sig till lärare 2012/2013. Marie är även utbildad i att spela gong. Marie ser yogan som en väg att vara glad, frisk, lycklig och harmonisk oavsett vad som händer i omvärlden. De största effekterna brukar visa sig i livets vardag, hur vi plötsligt märker att vi är mer centrerade och hur vi förhåller oss i våra relationer. Vi börjar plötsligt få andra ”speglingar” av omvärlden. För Marie är yogan är en ocean av visdom om människan, där en livstid inte räcker för att lära sig allt om yogans livsfilosofi.
Marie går idag utbildning i Sat Nam Rasayan, en healingteknik inom kundaliniyogan. Marie är även utbildad Reikimaster i frekvensen Golden Star Energy.
”Det finns ingen väg till lyckan, lyckan är vägen” – The Buddha